Gemeentebelangen Purmerend is niet van plan in te stemmen met de komst van een Van der Valk-hotel in het Beusebos. In een nieuw voorstel van het college wordt een deel van het Beusebos als locatie voor het hotel aangewezen. Er zijn echter voldoende levensvatbare alternatieven voor het hotel, waardoor dit stukje Purmerends bos behouden kan blijven.

Het plan om een hotel in het Beusebos te vestigen is al langer omstreden. Actiegroep Stichting Vrienden voor het Beusebos strijdt al tijden voor behoud en openstelling van het bos, zodat Purmerenders kunnen genieten van een klein stukje natuur in het noordwesten van Purmerend.

Gemeentebelangen Purmerend wil dat verder onderzoek gedaan wordt naar de mogelijkheden om het hotel op een andere locatie te vestigen. GBP-fractievoorzitter Bram Buskoop: “Het gedane onderzoek is onvoldoende. Als de gemeente het Beusebos als optie houdt om het hotel neer te zetten, zal Van der Valk nooit een andere locatie accepteren. De locatie Beusebos moet dan ook van tafel en daarna opnieuw gepraat worden over een geschikte locatie.”

Buskoop benadrukt niet tegen de komst van een mooi hotel te zijn in Purmerend: “Een mooi hotel als Van der Valk binnen onze stadsgrenzen kan zorgen voor een impuls aan bekendheid van de stad, toerisme en werkgelegenheid. Dat zijn mooie pluspunten. We willen simpelweg dat het hotel op een plek komt dat voor Purmerenders acceptabel is.”