Omwonenden van nieuwbouwproject De Looiers zijn naar de Raad van State gestapt om de plannen voor de twee woontorens op die locatie tegen te houden. Dat meldt het Noordhollands Dagblad op 20 mei.

De omwonenden geven aan dat het niet kan dat de gemeente op steenworpafstand van De Looiers een project (PostNL) afwijst vanwege dat het in de grenzen van de binnenstad ligt, maar net buiten deze grenzen twee grote woontorens neerzet. Gemeentebelangen begrijpt deze bezwaren zeker: de locatie van garage Zijp behoort vanzelfsprekend ook tot de binnenstad en daarmee zijn de gebouwen die er moeten verrijzen veel te hoog.

“Gemeentebelangen wil woningen voor álle Purmerenders, niet alleen voor de allerrijksten.”

Gemeentebelangen Purmerend

Gemeentebelangen heeft zelf vooral bezwaar tegen de veel te dure appartementen die op deze locatie komen, en alleen een aantal sociale huurwoningen komen op een locatie ver hiervandaan, namelijk bij de Vurige Staart. GBP wil dan ook dat deze plannen van tafel gaan en er nieuwe plannen worden ontwikkeld waar fors meer betaalbare koop- en huurwoningen in op zijn genomen. Gemeentebelangen wil woningen voor álle Purmerenders, niet alleen voor de allerrijksten.