Aan de Westerweg komt naast de golfbaan een gebouw met twaalf koopappartement in het duurdere segment. Gemeentebelangen ziet hier veel liever betaalbare woningen, in plaats van veel te dure woningen.

De doelgroep voor deze dure woningen zijn welgestelde ouderen en de koopsommen van de appartementen lopen waarschijnlijk op tot in de vele tonnen. Een van de argumenten ie het college geeft voor deze appartementen is dat het de doorstroming bevordert. GBP-raadslid Rijn Buskoop betwijfelt dat: “Ik hoor ter zijner tijd graag hoeveel Purmerenders een sociale huurwoning hebben achtergelaten om in die dure appartementen te gaan wonen. Of zal het toch vooral worden bewoond door mensen die een andere dure koopwoning achterlaten, zelfs van buiten Purmerend?” Ook dit project is weer vooral voor de rijkere Purmerenders, terwijl de Purmerenders met een kleine beurs het nakijken hebben.

“Of zal het toch vooral worden bewoond door mensen die een andere dure koopwoning achterlaten, zelfs van buiten Purmerend?”

GBP-raadslid Rijn Buskoop

Omdat het college een norm heeft dat er bij elk project minstens 30% sociale huur en 30% middensegment moet zijn, moeten er ook in deze categorieën door de projectontwikkelaar woningen worden gebouwd. Deze woningen komen echter niet op hetzelfde, op zich goed uitziende, complex. De sociale huurders en mensen afhankelijk van het middensegment moeten dus naar een B-locatie. “Tweedeling?”, vraagt Buskoop zich af.

De locatie waar nu deze dure woningen komen is tevens prachtig geschikt om sociale woningbouw te realiseren. Tevens is het, net als bijvoorbeeld bij Kleine Where (die kans is toen blijven liggen), een hele mooie locatie om flink de hoogte in te gaan. Dat betekent dat er dus veel meer woningen gerealiseerd kunnen worden dan in het huidige plan. “Het college moet stoppen met het toestaan van dit soort statige, elitaire projecten en bouwen waar Purmerenders behoefte aan hebben: sociale huurwoningen en betaalbare koopwoningen”. GBP-raadslid Buskoop is dan ook benieuwd hoe andere fracties hierin staan, die altijd beweren groot voorstander te zijn van meer sociale huurwoningen.

Gemeentebelangen roept het college op om nu regie te nemen en te bouwen voor Purmerenders: sociale huurwoningen én betaalbare koopwoningen. Help ons ook mee dit te realiseren en sluit je aan bij Gemeentebelangen!